Actorul, consilier local cu… consilier, la Beliș!

Competența în politică și administrație publică nu se măsoară cu ruleta (și nici cu țoiu), iar numărul de votanți (flotanți?) care te-au ales nu sunt neapărat dovada, și nici nu dau siguranța abilităților tale politico-administrative. Cazul concret al actorului PNL Claudiu Bleonț susține, cel puțin deocamdată, ceea ce eu afirm.

La ședința Consiliului Local Beliș, de la sfârșitul săptămânii trecute, actorul consilier a venit însoțit de fostul său șef de campanie electorală, soțul Ancăi Sigartău, Dragoș Pandele. Că a venit cu el, nici un bai, știut fiind că ședințele de CL sunt publice. Numai că, potrivit unor surse Făclia, în loc ca în această ședință să intervină el, actorul, a intervenit… Dragoș Pandele. Interogat în ce calitate face interpelări și propuneri de proiecte în Consiliul Local Beliș, Pandele ar fi răspuns că „în calitate de… consilier” al consilierului local Claudiu Bleonț!

Așadar, la Primăria Beliș, cel puțin pe partea de PNL a apărut o… foncție nouă: aceea de consilier al consilierului! Consilier și sufleur, totodată, dacă e să dăm crezare și informației care ne-a fost livrată încă din timpul campaniei electorale: aceea că actorul Claudiu Bleonț nu răspunde la nici o întrebare/ interpelare decât după ce își consultă… prompterul, adică sufleur-Pandele-telefonul. Pe whatsapp, desigur.

Curioși din fire, ca orice oameni de la munte, belișenii ar dori să știe dacă PNL-ul care l-a impus pe actor ca și candidat pentru funcția de primar/ consilier, trecând peste voința lor și peste toate regulile democrației, și-l asumă și pe Pandele ca și „consilier al consilierului” și va oficializa, pe viitor, postul de sufleur, în primării. De asemeni, belișenii ar dori să știe și dacă proiectele propuse (acum și în viitor) de Pandele, în numele actorului, au girul, sunt și vor fi susținute de partid. Mai mult chiar, unii sunt de părere că, în ședințele de Consiliu Local, ar trebui ca actorului PNL să i se interzică să mai intre cu telefonul, ca să poată da, astfel, până la capăt, dovada competenței sale politico-administrative, aceea despre care spuneam că, spre deosebire de alte „competențe” puse pe masă, nu se poate măsura nici cu ruleta, nici cu țoiu. O competență care va deveni vizibilă pentru oricine, având în vedere că în ședința de vineri a fost validată propunerea consilierului USR PLUS, Iosif Marcu, aceea ca toate întrunirile CL să fie transmise live.

Până una, alta, se pare că, în sfârșit, Poliția (sau Parchetul?) a demarat ancheta în cazul flotanților de la Beliș, caz în care există suspiciunea că actorul Claudiu Bleonț și șeful său de campanie, Dragoș Pandele, ar fi direct implicați. Pe numele acestora au fost făcute plângeri penale de către primarul – suspendat – al comunei Beliș, Viorel Matiș, în 26 septembrie, respectiv 21 octombrie, dar până acum instituțiile abilitate nu s-au pronunțat și nu au dat verdicte.

De remarcat și că, până în prezent, nici unul dintre mai-marii PNL (mai-micșorați, între timp) care s-au afișat de braț cu Bleonț în campania electorală nu și-a cerut scuze belișenilor pentru insultele aduse lor, de către acesta, pe posturile de televiziune, în revista de campanie ori în pagina sa de Facebook. Răbdători din fire, belișenii încă mai așteaptă…

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

1 comentariu

Comentariile sunt blocate.

Sari la conținut