Actorul, „Luminător” între „medievali” și „lichele”

Locuitorii comunei Beliș sunt curioși să afle dacă opiniile exprimate despre ei și despre comună de candidatul PNL la funcția de primar, actorul Claudiu Bleonț, sunt împărtășite și de liderii partidului, sau măcar de aceia cu care actorul s-a afișat de braț sau de după umeri înainte de campanie și pe perioada campaniei electorale.

Într-o revistă care mi-a fost pusă de belișeni la dispoziție, și pe care echipa de campanie a lui Bleonț a lăsat-o în porțile acestora înainte de alegeri, „îndrăgostitul de Beliș” spune despre angajații Primăriei că sunt „lichele puturoase și hoațe”. Tot în „Jurnalul Apusenilor” (căci așa se numește „foaia” de 24 de pagini a lui Bleonț), contracandidații acestuia sunt făcuți hoți, șantajiști, tâlhari etc. Asemenea epitete au fost folosite, de altfel, la adresa acestora (dar nu numai a lor!), aproape zilnic, pe pagina de Facebook a actorului, acolo unde, imediat după alegeri, Bleonț nu s-a sfiit să-i facă pe belișeni „idioți”, pentru că în locul lui au ales „un penal”.

Scuzele postate de acesta după articolul nostru „Nu belișenii sunt idioți, domnule Bleonț” au fost urmate imediat de o altă jignire adusă belișenilor și comunei, actorul PNL afirmând, într-o intervenție pe Digi24, că el a găsit satul (sau comuna?)… în Evul Mediu. „Claudiu Bleonț a câștigat, Belișul a pierdut.  (…) Faptul că ei au votat așa este o dovadă de 30 de ani de lipsă de respect față de acei oameni (???!!! – n.n.), de 30 de ani de Ev Mediu, iar prezența mea acolo i-a șocat. (…) Eu am găsit Belișul în Evul Mediu” – a spus pretendentul PNL la funcția de primar al comunei.

Într-adevăr, prezența lui Bleonț la Beliș (ca și candidat PNL la funcția de primar al comunei, nu ca actor sau ca oaspete sau turist) a șocat. A șocat pentru că NICIODATĂ nu le-a mai fost impus belișenilor un candidat de la centru, un candidat străin de comună și de problemele ei, un candidat fără legătură cu Belișul, fără casă în Beliș, cu buletin (de doar două luni) pe adresa unei pensiuni (probabil, după modelul „casă parohială” ar fi urmat ca belișenii să-i construiască lui Bleonț, dacă ar fi fost ales, o „casă… primarială?”) și fără nici o legătură cu, și experiență în administrație publică.

A șocat, la fel, faptul că zeci de anonimi din toată țara, prieteni de Facebook ai lui Bleonț, s-au trezit să le dea belișenilor lecții despre cât de bine și de important ar fi ca în fruntea lor să fie Mesia PNL, Măria Sa, actorul Claudiu Bleonț. La fel de tare a șocat modul în care Bleonț i-a tratat belișeni ca pe niște… idioți (sau… „medievali”?) gata să-i înghită poveștile despre cum i se datorează lui banii dați de Guvern comunei în urma inundațiilor din Poiana Horii sau pentru lucrările de întreținere a drumului național Huedin-Albac, ori în declararea zilei de 8 noiembrie ca zi comemorativă a martirilor de la Beliș. Mai mult decât atât, a șocat „implicarea” premierului Ludovic Orban, dar și a secretarului general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, în promovarea acestuia pentru funcția de primar la Beliș

Deși a făcut vâlvă pe Facebook despre toate întâlnirile sale cu miniștrii Guvernului Orban, cu care s-a pozat ținându-se de umeri, Claudiu Bleonț a fost extrem de discret în ce privește vizita pe care Robert Sighiartău a făcut-o, în campania electorală, la Beliș. Evident, cu scopul de a-l susține în candidatura pentru funcția de primar! Potrivit unor surse, acesta a avut și o întâlnire de taină cu lideri ai Bisericii Penticostale din comună, pentru a-i convinge pe frați să voteze cu… cine trebuie. Despre Sighiartău se spune că este cel care l-ar fi prezentat pe Bleonț lui Orban și cel care i-ar fi convins pe liderii clujeni ai PNL să îl susțină. Alte voci susțin însă că în spatele impunerii lui Bleonț ca și candidat din partea PNL, la Beliș, s-ar afla soțul Ancăi Sigartău, Dragoș Pandele, care, de altfel, a fost șeful de campanie al actorului. Potrivit altor surse, un alt parlamentar, cu buletin de București, este cel care ar fi făcut lobby pe lângă premier pentru ca Bleonț să fie catapultat la Beliș.

Nu trebuie uitat că, pe lângă jignirile aduse belișenilor (ar merita făcută și o investigație în Poiana Horii!), în „sarcina” actorului intră și „fluturașii” electorali pe care belișenii și i-au găsit în porți cu o zi înainte de alegeri, „fluturași” care, folosind imaginea candidatului PSD, Viorel Matiș, transmiteau un mesaj (fals) al acestuia, prin care îndemna locuitorii comunei să nu îl voteze, deoarece a fost condamnat penal. Cel a cărui mașină a fost folosită pentru distribuirea acestor fluturași și-a recunoscut, de altfel, implicarea, într-un interviu exclusiv pentru Făclia.

Sub semnul penalității se află și „afacerea flotanții”, atribuită tot PNL și candidatului acestuia, actorul Claudiu Bleonț, într-o plângere penală formulată de candidatul („penal”) PSD, Viorel Matiș, cu o zi înainte de alegeri,.

Pentru toate jignirile aduse de Bleonț Belișului și locuitorilor comunei și pentru prejudiciul de imagine creat, deocamdată  nimeni, dintre cei care au girat pentru el, nu și-a cerut scuze. E drept, nimeni din PNL nu a spus, încă, dacă împărtășește sau nu opiniile lui Bleonț despre… lichelele puturoase și hoațe din Beliș, idioți, de Ev Mediu etc. „Idioți” de la care, acum, actorul pare că s-ar mulțumi și cu votul pentru un rol de rangul doi, acela de viceprimar al comunei.

Recomandat pentru dvs.

4 comentarii

  1. am fost in belis si nu o data
    belisenii sint oameni harnici dirji si cu mult bun simt
    sa spui despre ei ca sint idioti,lenesi, ev mediu e strigator la cer

    un mediesean saluta belisenii

  2. Este greu de înţeles de ce un actor de capitală de secol XXI şi-ar dori să fie primarul unei comune din Evul Mediu, în care locuiesc ”lichele puturoase și hoațe”, ”hoți, șantajiști, tâlhari”, ”idioţi”. Limbajul folosit de civilizatorul (?) actor este, probabil, sub limbajul magnatului Urmanczi, a cărui viaţă a fost legată de Beliş şi împrejurimi mult mai mult decât cea a actorului.

Comentariile sunt blocate.

Sari la conținut