Tot mai puţine furaje

Am intrat în luna septembrie, când în agricultură este tot mai mult de lucru. Pe lângă recoltatul porumbului, revine în actualitate şi adunarea furajelor. Crescătorii de animale din zona noastră nu au de ce să fie mulţumiţi. Din cauza secetei prelungite, păşunile pur şi simplu au „ars”, iar pe fâneţe iarba nu prea a crescut. În împrejurimile municipiului Gherla s-a terminat şi coasa a doua, însă producţia este mult sub nivelul anilor trecuţi. Au lipsit ploile, asta au invocat şi fermierii din zonă. Pe raza municipiului Gherla şi a celor trei localităţi componente – Hăşdate, Silivaş şi Băiţa – sunt peste 500 de bovine. Însă, unii crescători de bovine se plîng de pe acuma de insuficienţa furajelor. Şi fânul existent în prezent în gospodăriile populaţiei şi pe fermele zootehnice din zonă este insuficient. În alţi ani au fost crescători de animale care depozitau pe iarnă 40-50 tone, acum nu au nici jumătate din această cantitate. Mulţi aşteaptă însilozările după culesul porumbului, însă nici atunci cantităţile nu vor fi la nivelul aşteptărilor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Tot mai puţine furaje

  1. Unu'

    Pășuni arse înseamnă mai puține animale, înseamnă de fapt o chestiune de siguranță națională. Ce a păzit guvernul? În țara care practic a inventat însămânțarea artificială a norilor de ploaie, să suferim de secetă – se poate?
    Aaa.., uitasem: a promis Johannis că va cheltui 4 miliarde USD care nu sunt ai lui, pe niște pocnitori expirate. Astea da priorități!

    Ăștia ne aplică la propriu tehnica pământului pârjolit!