Interferențe culturale | Opera Vox – o marcă a valorii la Zilele Clujului

Din centrul civic până în cartiere, clujenii s-au arătat interesați de locurile unde s-au desfășurat manifestările Zilelor Clujului organizate de Primăria și Consiliul Local în perioada 6 – 9 octombrie, zile de aur autumnal revărsat din generozitatea naturii în galbenul frunzelor. Ambianță pastelată ce aduce din nou în actualitate versul lui Horia Bădescu E toamnă nebun de frumoasă la Cluj. Participanții s-au lăsat seduși de diversitatea spectacologică promovată mai ales pe scenele în aer liber, unde eclerajul și decibelii s-au luat la întrecere spre a delecta publicul punând în valoare prestația artiștilor, sonuri, costume și mișcare.

Pe malul lacului din Iulius Parc au răsunat șlagărele îndrăgite din mai multe musicaluri reunite într-un potpuriu intitulat Best of Broadway, un musical show în premieră națională. Artiști vocali, balerini, prezentați de compania privată Opera Vox au interpretat fragmente din Fantoma de la Operă, Mamma Mia, Moulin Rouge, Cats și Grease într-un ritm amețitor, întreținut de voci încântătoare, dans antrenant, colaj artistic generatoare de multă voie bună.

În ambianța plăcută de pe malul lacului, cu drone licărind fantomatic pe cerul nopții de octombrie, cu plimbăreți nocturni și îndrăgostiți romantici, artiștii s-au dezlănțuit literalmente lăsându-se furați de puterea decibelilor, evoluând admirabil, impecabil aș zice, în fața unui public numeros, doritor de distracție și întâlniri cu muzica de calitate. Și s-au dovedit în stare să aprecieze cum trebuie aceste sonuri nocturne. Soliștii vocali care au fermecat vizibil asistența au fost Imola Mate, Andrei Celeste, Oana Alexandra Curuțiu. O mențiune specială pentru animatorul serii: Andrei Celeste (zis și Cheteles) care a electrizat pur și simplu spiritele. Într-o feerie de culori și paiete, șpagate și piruete, au evoluat balerinii: Ioana Cristina Terebesy, Maria Kovacs, Oana Siminic, Reea Mureșan, Antonio Mon, Sergiu Hosu, David Micu, Alexandru Claudiu Moldovan, Mircea Cădariu și Maya Șerban. Pe muzica live a formației Giuliani Band, ei au executat splendide momente, adevărate acrobații dansante. Regia și coregrafia realizate de Vlad Sebastian au adus atmosfera unui off-Broadway la Cluj.

Asumându-și un mare risc, Ioan Vrășmas, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, solist de operă, a înființat în 2012 compania privată „Opera Vox” și de atunci, în calitate de manager, a organizat concerte, spectacole de o mare varietate solistic-interpretativă care s-au bucurat de succes astfel că prestigiul companiei s-a accentuat în timp prin reușite indubitabile. Așa se face că activitatea, spectacolele inițiate de Ioan Vrășmas sunt deja o marcă a valorii.

 Adrian ȚION

Foto: Opera Vox

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut