SuperErou la Neghiniță

Preșcolarii și cadrele didactice din județul Cluj au avut posibilitatea să devină supereroii propriilor povești participând la Concursul online „SuperErou la Neghiniță”, organizat de Grădinița cu Program Prelungit „Neghiniță” din Cluj-Napoca.

Concursul tematic s-a adresat atât educatoarelor, cât și copiilor de vârsta preșcolară, cu scopul de a prezenta bune practici, idei ingenioase și exemple originale de prelucrare și interpretare a basmelor. Cele două secțiuni ale concursului au fost concepute în jurul temei basmului, principala sursă de activitate a etapei preșcolare. Participanții au avut posibilitatea să aleagă tehnica de lucru, cum ar fi: desen, pictură, colaj și costume, la preșcolari, respectiv scenete-teatre de păpuși, decoruri-ilustrații și costume-costumații, la cadre didactice/educatoare.

Organizatorii au constatat cu bucurie numărul mare al participanților și interesul acordat față de concursul „SuperErou la Neghiniță”, acesta aflându-se la prima ediție.  Tema basmului a invitat multe cadre didactice și, sub îndrumarea lor, mulți preșcolari, într-o incursiune fantastică a întâmplărilor magice menite să înnobileze copilăria.

Au fost trimise fotocopii, imagini ale lucrărilor, din 17 grădinițe din municipiul Cluj-Napoca și 10 unități de învățământ din județul Cluj. Spre surprinderea organizatorilor s-au alăturat acestui demers online și unități de învățământ din alte județe: Bistrița-Năsăud, Alba, Sibiu, Sălaj, Maramureș, Brașov, precum și din București au fost trimise lucrări.

S-au oferit premii I, II, III și Mențiune  pentru fiecare secțiune în parte la 118 preșcolari și 43 cadre didactice.

Punctul forte al concursului l-a constituit modalitatea de comunicare a lucrărilor, toate materialele au fost fotocopiate, scanate, apoi trimise online unității de învățământ organizatoare, originalele rămânând la autori, luând viață în activitatea didactică de zi cu zi și devenind  materiale auxiliare originale la grupă.

După experiența primei ediții privim cu încredere spre anul școlar viitor și avem convingerea că ne va găsi printre proiectele incluse în Calendarul Activităților Educative Județene (CAEJ)  la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Mulțumim tuturor participanților și colaboratorilor noștri!

Mureșan Violeta-Ioana
Gergely Erika-Magdolna

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut