Simeze clujene | Centrul de Interes, perspective autumnale

Centrul de Interes revine în atenția iubitorilor de arte vizuale, impunându-se prin patru manifestări în perioada 13 octombrie – 30 noiembrie, manifestări care inaugurează sezonul expozițional de toamnă în spațiul clujean de artă contemporană.

Este vorba despre expozițiile ”Everything under control”, artist Harry Hachmeister, curator Alex Mirutziu (Spațiu Intact & Atrium); ”Ri’fuʤo”, artist Linda Carrara (Friche Space), ”Save Point”, artist Mirko Canesi (Focus), ambele curatoriate de Emmanuel Lambion – Bn Projects; ”Standing Point”, semnată de artiștii Răzvan Neagoe și Irina Dumitrașcu Măgurean (Camera).

Harry Hachmeister, Mirko Canesi și Linda Carrara se află toți la prima lor expoziție în România, aflăm din comunicatul de presă.

Toate cele patru expoziții se vor deschide joi, 13 octombrie, de la ora 18. Ulterior, acestea vor putea fi vizitate de marțea până sâmbătă, în intervalul orar 16-19.

Întâlnire cu artistul Harry Hachmeister

*vineri, 14 octombrie* ora 18.00

De asemenea, artistul Harry Hachmeister, originar din Leipzig, se va adresa publicului în cadrul unui artist-talk moderat de Alex Mirutziu, curatorul expoziției, se mai anunță în comunicat.

„Sunt inspirat de ceea ce cunosc (eu însumi), de ceea ce mă tulbură”, a mărturisit Hachmeister.

În ultimii ani, artistul a expus la Museum der bildenden Künste Leipzig, Museum für Photographie Braunschweig și Schwules Museum din Germania, Museo de Arte Contemporáneo din Santiago de Chile și a fost bursier al Kulturstiftung des Freistaates Sachsen, HBK Braunschweig și Pollock-Krasner Foundation din New York.

Evenimentele expoziționale de față fac parte din proiectul ”Centrul de Interes Vector al Artei Contemporane Clujene 2022”, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Iulia GHIDIU         

Foto: Harry Hachmeister, ”Once I’ve lost my brain I felt great”, 2022, sursa: anna.k.o. / Berlin 2022

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut