FarmaVoluntar, pentru cei aflați în izolare sau carantină

O campanie intitulată „FarmaVoluntar”, destinată persoanelor din comunitatea clujeană aflate în autoizolare sau carantină și care nu au vreun ajutor pentru a duce la farmacie rețeta sau scrisoarea medicală și pentru a transporta medicamentele achiziționate de la farmacie către casă, a fost demarată de mișcarea civică „Vă ajutăm din Cluj”, împreună cu Colegiul Farmaciștilor Cluj.

Persoanele aflate în această situație pot apela CALL CENTER-ul campaniei, la numărul 0364.406.517 (tarif normal), zilnic, între orele 09-13 și 15-19. Va răspunde un farmacist voluntar, care va prelua informațiile necesare de la persoana aflată în nevoie și le va transmite mai departe unei farmacii din proximitatea domiciliului solicitantului, care are medicamentele pe stoc, cât și unui alt voluntar, care se va asigura că medicamentele pregătite la farmacie vor ajunge la domiciliul solicitantului. Plata pentru medicamente se va putea face online sau cash, la livrare, iar transportul se va asigura gratuit de către voluntarii noștri.

„Toți voluntarii Vă ajutăm din Cluj trec printr-o selecție riguroasă și traininguri solide pentru a ne asigura că riscul transmiterii mai departe a unei posibile infectări cu virusul Sars-Cov-2 este minim” – precizează inițiatorii campaniei. Aceasta a început în 10 decembrie și va fi activă „atâta vreme cât va fi necesară”.

Vă ajutăm din Cluj este o mișcare civică înființată în 16 martie a.c., de către asociațiile VeDem Just, Civic Suport și Clujul Sustenabil, la care s-au alăturat CPVP – Center for Peace and Violence Prevention și Asociația Daisler. După activitatea din primăvară, mișcarea s-a reactivat cu scopul de a asigura livrarea medicamentelor necesare persoanelor aflate în izolare, sub umbrela asociațiilor Civic Suport și VeDem Just.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut