Conferința Națională a Doctoranzilor din Consorțiului Universitaria, organizată online la UBB

Peste treizeci de doctoranzi de la Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași participă, în perioada 10 – 11 decembrie, la Conferința Națională a Doctoranzilor din Consorțiul Universitaria, Secțiunea Științe ale Comunicării și Sociologie.

Găzduită online de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a UBB, conferința își propune să creeze „o platformă de dialog științific pe teme de actualitate din domeniul comunicării în era digitală, unde, datorită tehnologiilor dezvoltate sau rețelelor de social media, consumatorul de informații produce și diseminează, la rândul său, conținuturi media, ceea ce determină un nivel de dezvoltare fără precedent referitor la libertatea de exprimare și, în egală măsură, fenomenul dezinformării”.

Pe de altă parte – precizează organizatorii -, actuala pandemie a accelerat toate aceste provocări și a declanșat o reală infodemie unde știrile false sau inexacte limitează informarea corectă a publicului.

Lucrările doctoranzilor, care analizează aceste fenomene și tendințe, vor fi prezentate în paneluri moderate de coordonatori de doctorat și cadre didactice de la cele patru universități participante. Între temele abordate: COVID-19, fake news și dezinformare; Media digitală; Comunicare și Social Media; Realitate augmentată și comunicare digitală; Politică și comunicare; Comunicare responsabilă și media. Conferința va include și prelegerea centrală intitulată „The narrative of the gifted child in the media – characteristics and recommended teaching practice”, susținută de prof. univ. dr. Ornat Turin, de la Gordon College Haifa, Israel, dar și o dezbatere în cadrul căreia experți teoreticieni și profesioniști din domeniul comunicare și media vor analiza „Viitorul profesiilor în comunicare”. Dezbaterea va fi transmisă live pe pagina de Facebook a FSPAC.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut