„Vinerea verde” pe mijloacele de transport în comun, după ce atingem pragul de vaccinare de 50%

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, în deschiderea ședinței de Consiliu local, că programul privind transportul gratuit în comun, în zilele de vineri va fi lansat după ce atingem pragul de vaccinare de 50%, cel mai probabil în luna iunie. Proiectul privind acest program a fost aprobat de consilierii locali în ședința de miercuri.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat – Companiei de Transport Public, domnului Neag, consiliului de administrație, tuturor celor care au înțeles că a trăi în acest secol înseamnă a trăi sănătos, a pune la dispoziție cetățenilor alternative verzi la mașină, le mulțumesc tuturor celor care au stat aproape două luni pentru a găsi soluția legală pentru acest proiect. Într-un final am găsit soluția legală și corectă”, a declarat Emil Boc.

Astfel, potrivit primarului, în vederea reducerii traficului, a accidentelor, pentru încurajarea folosirii transportului în comun, și nu numai, se propune modernizarea flotei de transport, iar pentru stimularea publicului călător, în ultima zi lucrătoare a fiecărei săptămâni vinerea verde introducerea programului „Stop, azi mașina stă pe loc”. Această facilitate va fi acordată doar celor care trăiesc în Cluj-Napoca. Scopul proiectului este promovarea folosirii transportului verde, nepoluant.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut