Vin… drogurile, la festival

Doi cetățeni polonezi, care au venit în România pentru Untold, au fost depistați la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, având asupra lor, ascunse în bagajele personale, substanțe interzise.

„Cei doi, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetățean polonez, însoțit de un conațional, în vârstă de 28 de ani, călătoreau din Polonia, iar în baza analizei de risc, au fost selectați în vederea efectuării unui control amănunțit. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră, împreună cu câinele polițist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanțe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripția Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripția Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripția Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripția Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere și trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen. Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza județului Cluj. Având în vedere că substanțele active din produsele descoperite se află pe lista substanțelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008, în cauză a fost întocmită lucrare penală de către colegii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun” – informează Poliția de Frontieră Română.

***

În contextul desfășurării festivalului de muzică UNTOLD (4-7 august), în municipiul Cluj-Napoca, în această perioadă polițiștii de frontieră de pe raza județelor Arad, Bihor și Satu Mare, împreună cu polițiști de la structurile de prevenire ale IPJ și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, desfășoară, în punctele de trecere a frontierei din vestul țării, acțiuni preventive in sistem integrat pentru informarea participanților la trafic cu privire la riscurile privind traficul și consumul de droguri.

La frontiera de vest a României, alături de polițiștii de frontieră care efectuează formalitățile de control și verifică autenticitatea documentelor de călătorie, participă și echipajele canine ale Poliției de Frontieră. Acestea sunt formate din polițiști de frontieră și câini de serviciu specializați în detectarea substanțelor psihoactive și sunt prezente în permanență la misiunile de supraveghere și control de la graniță. De asemeni, și pe Aeroportul din Cluj-Napoca, alături de Skinny, câinele polițist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilitățile sale în ceea ce privește detectarea stupefiantelor, participă încă doi „colegi canini” de la alte structuri teritoriale ale PFR, specializați în controlul antidrog.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut