Trei mari proiecte ale edililor gherleni

Am trecut de primul trimestru al anului, iar pentru administrațiile locale timpul presează în realizarea unor obiective planificate pe 2022. Nu este altfel nici în municipiul Gherla, unde edilii urgentează investițiile pe care doresc să facă în lunile următoare.

Zilele trecute, la sediul Primăriei a avut loc o întâlnire de lucru cu proiectanții pentru cele trei proiecte deosebit de importante pentru gherleni. Este vorba de construcția noului corp de clădiri ale Spitalului Municipal, de pe strada Horea, modernizarea Parcului Mare și reamenajarea parcului de pe strada Clujului. Sunt trei investiții care încă de anii trecuți se aflau în vizorul celor care conduc destinele urbei de pe Someș. Mai ales construirea unui nou corp în curtea spitalului constituie o prioritate, având în vedere lipsa spațiului în cadrul secției Interne, care funcționează într-o clădire ridicată inițial ca bloc de garsoniere.

În ceea ce privește parcul mare, supranumit și „Micul Schönbrunn”, este conceput în stil englezesc, a fost inaugurat în anul 1864 și se întinde pe cca. 40 de hectare. Aleile principale sunt orientate în direcțiile punctelor cardinale și intercardinale, ca o adevărată „Roză a vânturilor”. Parcul cuprinde variate specii de arbori autohtoni, dar și exotici, printre care și doi arbori Ginkgobiloba. Deci, o adevărată oază de frumusețe și liniște, cum puține orașe au, în țară. Edilii gherleni doresc ca în acest an să modernizeze parcul, unde se găsește un lac de agrement, sunt terenuri de joacă pentru copii și un stadion, din păcate aflat într-o stare de degradare…

Să nu uităm, municipiul Gherla a fost totdeauna renumit pentru echipele de fotbal (Sparta, Someșul, CIL, Olimpia), dar și pentru sportul popicelor. Popicăria din parc a devenit în ultimii ani o… ruină. Acesta este adevărul. Poate, odată cu modernizarea aleilor se va pune la punct (sau se va demola) fosta arenă de popice, unde în anii 60-70-80 și chiar 90 evoluau cele mai bune formații feminine din țară!

Al treilea proiect prevede modernizarea parcului de pe strada Clujului, o zonă de agrement amenajată în anii 80 pentru locatarii și copiii cartierului vecin „Între ape”.

De proiecte, planuri, nu duc lipsă gospodarii municipiului Gherla, pe lângă cele amintite, pe agenda lor de lucru figurând și alte investiții sociale.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut