Trei mari artere de circulație se modernizează

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunță că a semnat ordinul de începere pentru modernizare străzilor Valea Chintăului și Valea Seacă din cartierul Dâmbul Rotund. Lucrările încep din 14 februarie.

Astfel, pe strada G. Verdi lucrările continuă, termenul de finalizare aici fiind 14 luni de la data ordinului de începere (21.11.2022). Proiectele urmăresc siguranța circulației auto și pietonale din zonă și sporirea confortului riveranilor.

Proiectul de modernizare a străzii Valea Chintăului (3.777 ml) cuprinde execuția unei rețele de canalizare pluvială și dren pe partea cu rambleu pe toată lungimea străzii; lucrări de consolidare teren cu ziduri de sprijin pe tronsoane; execuție canalizație și construirea unei rețele în distribuție de fibră optică; relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene; execuție rețea iluminat public – montat stâlpi noi dotați cu aparate tip LED; execuție sistem de semaforizare, marcaje și semnalizare rutieră; amenajare 9 stații de autobuz CTP.

Durata de implementare a investiției: 18 luni, din care 4 luni proiectare și 14 luni execuție.

Valoarea investiției este 68.384.740,4 lei TVA inclus

Proiectul de modernizare al străzii Valea Seacă (2.121 ml) include:execuție rețea de canalizare pluvială și dren pe partea cu rambleu pe toată lungimea străzii; lucrări de consolidare teren cu ziduri de sprijin pe tronsoane; execuție canalizație și construirea unei rețele în distribuție de fibră optică; relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene; execuție rețea iluminat public – montat stalpi noi dotați cu aparate tip LED; execuție sistem de semaforizare, marcaje și semnalizare rutieră; amenajare 4 stații de autobuz CTP;

Durata de implementare a investiției este 20 luni, din care 4 luni proiectare și 16 luni execuție.

Valoarea investiției este 38.702.733,1 lei TVA inclus.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut