TIFF 2022 | Cine sunt actorii selectați în programul 10 pentru FILM

Inițiativa marca TIFF denumită generic 10 pentru FILM este un program anual care facilitează întâlnirea dintre actori români de teatru și lumea cinematografiei, 0 rampă de lansare pentru 10 actori debutanți sau care au interpretat roluri secundare în filme. Anul acesta revine pentru cea de-a 11 ediție, care va include o serie de ateliere și întâlniri cu profesioniști din industria cinematografică internațională, se arată în comunicatul de presă.

„10 pentru FILM este singurul program românesc care oferă o șansă reală actorilor care lucrează în diferite teatre din România să fie văzuți la cel mai important festival de film – TIFF, la Cluj. Ca în fiecare an, din 2012, ne dorim ca această vizibilitate să fie concluzionată cu participarea lor la cât mai multe proiecte cinematografice românești și internaționale și să plece din acest program cu multe informații esențiale de ordin practic și artistic despre ceea ce înseamnă obținerea și crearea unui rol în acest mediu artistic”, a afirmat Tudor Giurgiu, Președintele TIFF.

Coordonatorul ediției 2022 este Florentina Bratfanof, director de casting, membru al International Casting Directors Network. „În acest an am acceptat să preiau coordonarea programului din nevoia de a intra într-un altfel de dialog cu actorii care au lucrat până acum mai mult în proiecte de teatru decât în producții cinematografice, plănuind să le pot facilita întâlniri atât la nivel artistic, cât și la nivel practic cu profesioniștii din industria de film românească, dar și internațională”, a declarat aceasta.

Actorii selectaţi să participe în cadrul 10 pentru FILM 2022 sunt: Magor Bocsárdi (Teatrul Tamási Áron, Sfântu Gheorghe), Iulia Colan (Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova), Sara Cuncea (Teatrul Național București), Ada Dumitru (Teatrul Alexandru Davila, Pitești), Reka Kovacs (Teatru Infinit, București), Robert Radoveneanu (Teatrul Excelsior, București), George Rotaru (unteatru, Teatru Apropo, București), Irina Sibef (Teatrul Metropolis, București, Teatrul Tudor Vianu Giurgiu), Doru Taloș (Reactor Creație și Experiment, Cluj) și Mihaela Velicu (Teatrul Metropolis, Teatrul Apollo 111, București).

În cadrul Zilelor Filmului Românesc, actorii vor participa la un atelier de self tape (probă individuală) creat în 2020 de Florentina Bratfanof împreună cu Bettina Lohmeyer (actriță, regizoare și acting coach din Berlin), mai anunță organizatorii.

Festivalul Internațional de Film Transilvania are loc în perioada 17-26 iunie la Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut