Sprijin alimentar pentru elevii clujeni

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de acordare a unui suport alimentar elevilor de la Școala Gimnazială „Traian Dârjan” și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din municipiul Cluj-Napoca, pentru anul școlar 2022-2023.

„Continuăm cu acest program în cele două școli astfel încât copiii să beneficieze de o masă în timpul orelor. Este un program care este suportat în parte și de către Ministerul Educației și practic ne dorim să asigurăm în școli condiții cât mai bune pentru copiii. Cel mai important aspect este acela că peste 20% din taxele și impozitele pe care le plătim coi, clujenii, merg în susținerea învățământului, în finanțarea complementară a învățământului, fie că discutăm de burse, fie că discutăm de transportul gratuit și alte programe sau burse, practic din banii pe care clujenii îi plătesc, o mare parte îi direcționăm acolo. De altfel, se și văd rezultatele foarte bune obținute de copii, în urma efortului comun făcut de ei, părinți, profesori, autoritățile locale și Inspectoratul Școlar Județean. Practic, vedem că suntem de ani buni pe primele locuri la examene”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

De la începutul anului, patru școli din Cluj-Napoca oferă o masă caldă elevilor. 3 dintre unitățile de învățământ sunt incluse în proiectul-pilot „Masa caldă” al Guvernului. Tot atunci, Primăria Cluj-Napoca propunea majorarea cuantumului pentru o masă de la 10 la 15 lei, sprijinind de asemenea O masă caldă, în integralitate, pentru cea de a 4-a – Școala Gimnazială „Traian Dârjan”.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut