Spectacolele din weekend la Teatrul de Păpuși „Puck”: „Teatrul umbrelor” și „Cartea cu Apolodor”

Micii spectatori clujeni sunt invitați să se bucure de două spectacole deosebite din repertoriul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în acest weekend. Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 11, este programat spectacolul „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, în regia și dramatizarea lui Rumi László, iar duminică, 14 aprilie, de la orele 11 și 12.30, precum și marți, 16 aprilie, de la ora 17, va fi prezentată „Cartea cu Apolodor”, în regia Monei Marian.

„Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”

Povestea captivantă a spectacolului „Teatrul Umbrelor” începe într-un orășel de provincie, unde teatrul local își închide porțile. Doamna Ofelia, sufleurul bătrân, stinge luminile rampei și, copleșită de amintiri, are senzația că este urmărită. În odaia ei, descoperă umbrele personajelor din spectacolele trecute, care se adăpostesc acolo. Amenințată cu evacuarea din cauza gălăgiei pe care o fac, Ofelia decide să adune umbrele și să formeze o trupă de teatru pentru a prezenta scene din vechile spectacole. Astfel începe o călătorie captivantă, plină de aventuri și descoperiri. Regia și dramatizarea sunt semnate de Rumi László, iar scenografia este realizată de Molnár Jacqueline.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

„Cartea cu Apolodor”

Adaptarea spectacolului după povestea lui Gellu Naum, „Cartea cu Apolodor”, în regia Monei Marian, promite să aducă bucurie și râsete în sufletele celor mici și mari. Povestea unui pinguin neobișnuit, Apolodor, care este și om și pinguin, va fi prezentată duminică și marți la Teatrul de Păpuși „Puck”. Apolodor este un personaj original, fermecător și plin de aventuri, care va captiva publicul prin originalitatea sa. Regia este semnată de Mona Marian, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Despre Teatrul de Păpuși „Puck” Teatrul de Păpuși „Puck” este o instituție culturală de prestigiu din Cluj-Napoca, înființată în 1950 și subordonată Consiliului Județean Cluj. Repertoriul bogat al teatrului cuprinde peste 300 de premiere, atât în limba română, cât și în limba maghiară, și a fost distins cu numeroase premii și nominalizări. Teatrul este recunoscut și pentru organizarea Festivalului Internațional „Puck” și a Festivalului Stradal „WonderPuck”, evenimente importante în viața culturală a orașului Cluj-Napoca.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut