Se reia licitația pentru Centura Metropolitană

Contestația singurului ofertant, Con-A Operations, pentru lucrările de proiectare și execuție a Centurii Metropolitane a municipiului Cluj-Napoca a fost respinsă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNCS). În acest context, Primăria Cluj-Napoca va trebui să reia licitația, după ce ofertantul a fost descalificat pe motiv că oferta depusă a fost cu 30% mai mare decât valoarea estimată a contractului.

Primăria Cluj-Napoca a lansat pe 14 iulie 2023 a doua licitație pentru proiectarea și execuția centurii Metropolitane, Drum Expres cu o lungime de 24 de kilometri și alți 20 km drumuri de legătură. Anterior, termenele pentru depunerea ofertelor erau 25 septembrie și 10 octombrie.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca este o investiție estimată la 920 de milioane de euro care va fi realizată în 2 etape. Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35” va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

Săptămâna trecută, s-a deschis șantierul tronsonului I al Centurii metropolitane a municipiului Cluj-Napoca.

Lucrările au început deja pe raza comunei Florești, între km 483+280 și km 483+655, în zona terenului unde urmează să fie construit Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Proiectul acestei Centuri Metropolitane (Drumul Transregio Feleac) este implementat în baza unui protocol încheiat între CNAIR, municipiul Cluj-Napoca, comuna Gilău, comuna Florești și comuna Apahida.

Proiectul în valoare de 112,14 milioane de lei (fără TVA) este finanțat prin Programul Transport 2021-2027.

Prin lucrările de modernizare, un sector al DN1 va fi extins la 3 benzi pe sens între km 481+500 și km 483+655 (2,155 km), iar una dintre aceste benzi va fi destinată exclusiv transportului public de persoane și vehiculelor speciale (poliție, salvare, pompieri).

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut