Se caută soluții pentru reabilitarea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca va fi extins și reabilitate cu fonduri europene. În acest sens, Ordinul Arhitecților din România și Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță oficial lansarea Concursului Internațional de Soluții ”Liceul Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca” în vederea selectării celui mai bun proiect pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare.

„Municipiul Cluj-Napoca, îmbrățișând pe deplin crezul că educația stă la baza unei societăți sănătoase, a demarat un program de reabilitare a infrastructurii școlare, pe care dorește să îl continue cu ajutorul fondurilor europene. Strategia UE de alocare a acestora susține renovarea clădirilor și creșterea calității spațiilor din clădirile publice, respectiv a celor educaționale. Pentru Liceul teoretic „Nicolae Bălcescu”, municipalitatea a ales ca demers concursul de soluții de arhitectură pentru a găsi soluția cea mai bună de rezolvare a problemelor actuale ale acestui liceu și a spațiului urban adiacent”, a anunțat municipalitatea clujeană.

Autoritatea contractantă a concursului este Municipiul Cluj-Napoca, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma prezentei competiții.

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR), în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA, prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de arhitectură și urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27 noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR, publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică. Premiile acordate: premiul :  contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 2.499.780 RON, fără TVA; premiul II:  83.000 RON; premiul III: 41.500 RON.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut