Șapte miliarde lei pentru Centura Metropolitană Cluj

Guvernul va aproba, vineri, prin două două hotărâri, alocarea unui miliard de lei din PNRR pentru modernizarea unor locomotive şi vagoane şi a şapte miliarde de lei din Programul Operaţional de Transport 2021-2027 pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

„Pentru că am vorbit de infrastructură de transport, vom avea două hotărâri: o hotărâre de Guvern prin care vom folosi bani din PNRR. Este vorba despre un miliard de lei pentru modernizarea locomotivelor şi trenurilor, astfel încât să facilităm accesul la condiţii de transport moderne în ţara noastră. Celălalt proiect este un proiect care face parte din Programul Operaţional de Transport 2021-2027, este un proiect destinat Municipiului Cluj Napoca prin care se realizează atât diminuarea traficului, practic scoaterea traficului din Municipiul Cluj Napoca şi asigurarea conectivităţii cu autostrada A3. Este un proiect consistent de aproximativ 7 miliarde de lei. Sunt convins că este în beneficiul nu doar al clujenilor, ci şi al tuturor celor care au nevoie de acces cât mai facil la infrastructura de transport şi obiectivele economice din zona metropolitană a Municipiului Cluj Napoca”, a spus premierul în debutul şedinţei de Guvern.

Pe ordinea de zi figurează, între altele, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Modernizarea a 55 de locomotive electrice destinate remorcării trenurilor de călători, conversia a 20 locomotive diesel hidraulice de manevră în locomotive electrice cu acumulatori si modernizarea a 139 vagoane de călători” şi proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii „Drum Transregio Feleac TR 35, Etapa I Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de Legătură”, judeţul Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut