Șantierele municipiului Cluj-Napoca, la început de primăvară

Primăvara începe la Cluj cu câteva mari șantiere în desfășurare și câteva investiții majore în infrastructură. Se lucrează astfel, la modernizarea unor parcuri, dar și a unor străzi importante din centrul orașului. Nu în ultimul rând, se au în vedere lucrări de reparare a unor străzi, afectate în urma iernii. Nici garajele inestetice din spatele blocurilor nu au fost uitate de municipalitate, pentru o serie din acestea fiind trimise somații.

Viceprimarul Dan Tarcea punctează cele mai importante proiecte pe care municipalitatea le are are în vedere acum, la început de primăvară.

În ceea ce privește investițiile în parcuri, avem mai multe șantiere care sunt în desfășurare. Cel mai important și mai mare proiect din această primăvară vizează malurile Someșului, lunca Someșului, de asemenea, platoul de la Sala Sporturilor este în lucru, mai discutăm de lucrări la Parcul Feroviarilor, lucrări care sunt la Parcul Armătura, de lucrări și la parcul din Zorilor, de pe strada Observatorului, și evident, sunt în pregătiri și celelalte investiții în parcuri, în Parcul Bună Ziua, Parcul Est, ne focusăm și pe a stabili pentru perioada următoare investiții în această zonă. De asemenea, este dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectare și execuție și la Parcul și zona 14 iulie.

În ce privește investițiile la străzi, în această primăvară, avem investiții la trei mari străzi importante, Valea Seacă, Valea Chintăului, Giuseppe Verdi. Pe toate aceste străzi au început lucrările în această primăvară, evident mai este Calea Mănăștur, cu străpungerile spre strada Uzinei electrice și Mărginașă, lucrările sunt în desfășurare încă de anul trecut. Lucrările sunt în toi și suntem în grafic, până în acest moment.

Evident, vor urma și lucrări de întreținere a străzilor care au fost afectate, în urma iernii și, de asemenea, se lucrează și se pregătesc și lucrările care vor fi efectuate în urma demolării garajelor. Termenul de desființare a garajelor la primele somații este la sfârșit de martie, început de aprilie.

Cât despre marile lucrări din zona centrală, aici discutăm de strada Iuliu Maniu, strada Kogâlniceanu, dar nu numai, în total fiind 10 străzi la care intervenim și se vede avansul deja pe Kogâlniceanu, Universității. Lucrările vor fi gata anul acesta, fiind un proiect mare, așa cum spuneam, de 10 străzi din zona centrală a orașului”, a declarat, pentru Făclia de Cluj, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

La capitolul proiecte mari de infrastructură, viceprimarul a amintit și centura metropolitană, care este de fapt, „cel mai important proiect al momentului”. „Toate cele trei tronsoane sunt scoase la licitație, am scos tot ce s-a putut scoate la lictație, în limita bugetară de 998 milioane euro, de asemenea, legătura Clujului cu autostrada este scoasă la licitație și pasajul Tăietura Turcului”, a mai spus Dan Tarcea.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut