Proiecție cinematografică marca Casa do Brasil

Profesorii Vinicius Alves (originar din Brasília) și Cristina Petrescu – titularii catederei de portugheză braziliană ai Centrului Cultural Casa do Brasil, care funcționează sub egida Universității ”Babeș-Bolyai”, cu susținere din partea Filialei Cluj a Academiei Române – propun încă o vizionare în cadrul „Clubului Cine(matografic) Cluj-Brasil”.

Virgil Mihaiu, director Casa do Brasil și Biblioteca de Studii Latino-Americane a anunțat că evenimentul va avea loc via zoom (https://us04web.zoom.us/j/72537063861?pwd=WTY1d1EvazZvTE4yM1h0U1djd2tCZz09&fbclid=IwAR0cp0srwh4yyCCgglsbBKfQ9FM54-sR2DJOEmXhvyAluqNnFU-em1Fx7tQ#success), marți 8 iunie, de la ora 19.

„Când ei îţi oferă ceva ce-i al lor, nu trebuie să accepţi. Ei o spun aşa… din politețe. Pentru că ştiu că tu nu vei accepta“, i se adresează menajera, Val, fetei sale Jessica, venită din interiorul Braziliei pentru a petrece câteva zile cu mama sa „în casa stăpânilor“, pentru admiterea la facultate. Replica aceasta, împreună cu alte două ore de film, au reuşit să pună în imagini aspecte din viața de zi cu zi ale unei țări cu o democrație tânără. Filmul ”Que horas ela volta?” (”La ce oră revine ea?”) a fost distins cu numeroase premii atât în Brazilia, cât și la Festivalul de Film Sundance. Cu toate acestea, publicul brazilian îl găsește dificil de vizionat, dat fiind că reproduce prea fidel o realitate pe care unii preferă să o vadă „ca pe un film şi atât“. Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut