Proiecte îndrăznețe în comuna Bonțida

La cumpăna anilor l-am sunat pe primarul comunei Bonțida, Emil Cărhaț pentru a afla noi informații despre planurile și proiectele Primăriei pe 2022. Așa cum ne obișnuiește de peste 20 de ani domnia sa  ne-a pus la dispoziție toate detaliile referitoare la investițiile viitoare sau la cele actuale.

În primul rând, la ordinea zilei se află predarea construcției la noua grădiniță din Bonțida și finalizarea lucrărilor la grădinița din Răscruci. Sunt două unități de învățământ preșcolar de care duce lipsă comuna, ținând cont că până în prezent copiii în vârstă de 3-6 ani au avut la dispoziție două clădiri vechi, insalubre. Prin predarea celor două locații, copiii se vor juca și vor învăța în grădinițe noi, moderne, bine utilate, cu terenuri de sport, adică cu tot ce au nevoie preșcolarii din cele două localități rurale.

Este ambiția primarului de a crea condiții excelente copiilor, după ce în ultimii ani a fost reabilitată școala gimnazială din Bonțida, iar la Răscruci a fost construită o școală nouă. Realizări cu care puține comune se pot mândri pe Valea Someșului Mic.

Un alt proiect edilitar este introducerea apei din sursa Gilău în satele Coasta și Tăușeni, lucrare aflată în faza de execuție. Tot acolo, acum doi ani a fost modernizat drumul. În localitatea Răscruci s-a muncit la asfaltarea străzilor și în ultimele zile ale anului trecut, când s-au reabilitat 5 kilometri de ulițe laterale. Acțiunea va continua și în cursul acestui an, urmând ca la Bonțida și Răscruci toate străzile să fie asfaltate.

În această perioadă plină de încercări datorită valului cinci al coronavirusului, principala preocupare a edililor bonțideni este sănătatea cetățenilor. Pentru a continua activitatea zilnică în condiții sigure, fără îmbolnăvire, locuitorii celor patru sate componente respectă toate măsurile de prevenție stabilite de autorități: dezinfectarea în fiecare zi de vineri a tuturor spațiilor publice, asigurarea dezinfectantului de mâini în fiecare locație pe care administrația locală o gestionează, păstrarea distanțării sociale și informarea oamenilor asupra pericolului noului val de pandemie.

Desigur, mai sunt și alte probleme pe agenda Primăriei și Consiliului Local Bonțida, asupra cărora vom reveni în curând.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut