Programul cadastral de la Tureni a început cu…ciupeală

Prin demersurile inițiate de conducerea comunei Tureni, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o ședință publică la Căminul cultural, la care au fost invitați proprietarii de imobile, reprezentanți ai Prefecturii, ai CCPI Cluj și ai societății specializate în realizarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară.

Se apreciază de statisticieni că terenurile și clădirile reprezintă mai mult de jumătate din avuția națională a majorității statelor lumii. Iată de ce în cadrul acestei importante întâlniri de lucru s-a prezentat legislația în vigoare, importața acestui program, regulamentul de cofinanțare, planurile de parcelare și alte elemente tehnice cerute de realizarea acestui program finanțat cu fonduri europene ne rambursabile.

Întâlnirea a fost generată și de necesitatea informării și conștientizării că întregul proces se face pe dimensiunile proprietăților existente.

Din păcate și aici se poate spune că nu este pădure fără…uscături!?. Adică, a doua zi după ce se prelucrează pe înțelesul tuturor programul și legislația în domeniu, cetățeanul Ioan Surd, din satul Micești, nr. 215, n-a catadicsit prea mult în a-și muta gardul gospodăriei spre exterior, pentru a spori aria latifundiară.

Și cum sătenii au văzut … șiretenia, ciupeala, la fața locului s-a deplasat Poliția locală și reprezentanții Primăriei, care îl vor sancționa conform legislației în vigoare.

  1. VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut