Programul „Alimente”, cu tichete electronice

Primăria Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică privind modificarea unei hotărâri ce vizează aprobarea metodologiei de acordare a tichetelor sociale în cadrul Programului social ,,Alimente”.

Municipalitatea argumentează că prin aprobarea proiectului de hotărâre ce are în vedere această modificare, urmează să fie înlocuite tichetele sociale pe suport hârtie cu cele pe suport electronic, contribuind astfel la creșterea calității serviciilor sociale, în contextul tehnologizării și digitalizării: „Ne asteptăm astfel, pas cu pas, să ajungem și în zona intervențiilor sociale, la ritmul, cadența schimbării și transformării digitale din societate”.

Programul „Alimente” presupune acordarea unui beneficiu social sub formă de tichete sociale pentru categoriile de persoane vulnerabile din municipiu. Reamintim că prin modificările aduse în acest an programului social, se majorează sprijinul financiar de la 100 lei/an la 200 lei/an și crește nivelul veniturilor nete până la care poate fi accesat acest ajutor.

Acest program este susținut din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Tichetele se acordă o singură dată pe an, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în buget. “Alimente” a demarat în anul 2013, sub o altă formă, pentru a veni în sprijinul familiilor și persoanelor singure cu o situație materială precară, familii și persoane marginalizate social sau aflate în situații de risc de marginalizare și excluziune socială.

Inițiativa este în consultare publică până în data de 7 martie.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut