Programe turistice noi axate pe obiectivele preferate ale Regele Charles al III-lea în România

Agenţiile de turism specializate pe incoming au lansat încă de acum 10 ani programe inspirate de dragostea Regelui Charles al III-lea pentru România, iar deschiderea operaţională a Aeroportului Internaţional din Braşov va constitui un punct de plecare bine plasat pentru toată tematica Transilvaniei medievale, a Maramureşului rural şi a Bucovinei imperiale, susţine Gheorghe Fodoreanu, specialist în turism, fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

„De un sfert de veac, Prinţul Charles al Marii Britanii, actualul Rege Charles al III-lea, îşi manifestă expresiv aprecierea pe care o are faţă de România. Cei 25 de ani de vizite repetate în unele dintre cele mai frumoase şi unice atracţii turistice şi naturale din România – Transilvania, Maramureş, Delta Dunării sau Bucureşti – au făcut ca între unul dintre cei mai mari Monarhi ai lumii şi cele „Trei Principate Dunărene”, aşa cum erau denumite cândva regiunile noastre istorice, să se consolideze o legătură afectivă cu totul şi cu totul specială prin care sufletul Regelui Charles al III-lea a devenit românesc. Majestatea Sa dovedeşte un respect profund asupra esenţei ospitaliere şi spirituale a poporului român”, a subliniat Gheorghe Fodoreanu.

Specialist în incoming, Gheorghe Fodoreanu subliniază că agenţiile de turism specializate pe export de servicii, simţind oportunitatea extraordinară de promovare indirectă a României realizată de către Regele Charles al III-lea, au lansat încă de acum 10 ani programe pe piaţa internaţională, în special pe cea de limbă engleză, care includ cu precădere locurile cele mai îndrăgite de către Majestatea Sa, în special castelele din Transilvania, Valea Zălanului, valorile rurale ale podişului Transilvaniei precum şi unicitatea Maramureşului în jurul satului Breb.

De asemenea, extrem de importante şi reprezentative au fost vizitele Majestăţii Sale în Delta Dunării, locaţie unică pentru iubitorii naturii la nivel european precum şi în Bucureşti, unde a vizitat Centrul istoric, inclusiv Curtea Veche ctitorită de domnitorul Vlad Ţepeş.

Programele lansate de touroperatorii de incoming români includ circuite de 10-12 nopţi dedicate în special regiunii Transilvania, cu sejururi în stea, programe tematice pentru fotografi, pentru amatorii de natură, istorie şi cultură etc.

„Vom lansa pentru toamna acestui an concepte noi de programe care se vor axa pe obiectivele preferate de Regele Charles al III-lea în România. Deschiderea operaţională a Aeroportului Internaţional din Braşov va constitui un punct de plecare bine plasat pentru toată tematica Transilvaniei medievale, a Maramureşului rural şi a Bucovinei imperiale”, a adăugat Gheorghe Fodoreanu.

O serie de touroperatori români se pregătesc, în prezent, pentru cea mai importantă întrunire mondială a touroperatorilor de limbă engleză din industria turistică, Adunarea Generală a ETOA – Asociaţia Europeană a Touroperatorilor, o organizaţie profesională constituită pentru promovarea produsului turistic european pe plan mondial- care va avea loc la Londra, la începutul lunii noiembrie 2023 şi va fi prezidată de către Tom Jenkins, CEO ETOA. Aici, touroperatorii români de incoming vor avea o suită de prezentări de produs precum şi multe întâlniri cu operatori de turism şi oficiali în special de pe pieţele de limbă engleză. Această reuniune va preceda unul dintre cele mai importante târguri de turism „business to business” din lume, World Travel Market, care va fi organizat la Londra între 6 şi 8 noiembrie şi unde România s-a anunţat cu stand.

„Eforturile firmelor româneşti din domeniul privat pe partea turismului de incoming nu-şi găsesc, din păcate, corespondenţa şi sprijinul real din partea Ministerului Turismului. Recent, după o discuţie publică privind rambursarea unei sume pentru fiecare turist străin adus de către o agenţie de turism, prima de incoming, aşa cum este denumită, constatăm că această promisiune este blocată de criterii complet neprofesioniste privind raportarea numărului de turişti care ne vizitează ţara. Din păcate, reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului precum şi ai Ministerului Finanţelor nu înţeleg că România poate ‘˜cumpăra bani ieftini’ prin efectele directe şi indirecte ale exportului de servicii. Exportul României poate să aibă un plus consistent din partea turismului, într-o ţară iubită de Dumnezeu, iubită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, o ţară născută pentru turism”, a mai spus Gheorghe Fodoreanu, om de turism cu o experienţă de 50 de ani în domeniu.

Regele Charles al III-lea se află într-o vizită privată de cinci zile în România, în cadrul căreia a declarat: „Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut