Primarul Boc, hotărât să rezolve problemele sociale de la Pata Rât

Primarul Emil Boc susține că pentru rezolvarea până în 2030 a problemei sociale de la Pata Rât se lucrează pe trei paliere. Potrivit edilului au fost gândite măsuri pentru rezolvarea problemei de locuire, apoi se pune mare accent pe educație iar a treia componentă constă în integrarea romilor.

„În primul rând avem proiectul ce vizează construcția de locuințe în Zona Metropolitană. Până acum au fost construite și atribuite peste 100 de locuințe cu bani din fonduri naționale și europene”, a menționat primarul. El a mai spus că pentru rezolvarea problemelor de locuințe mai sunt în derulare două programe complementare. Unul constă în oferirea de ajutor din partea primăriei pentru plata chiriei și în care sunt incluși peste 190 de beneficiari. Un alt program vizează achiziția de locuințe de pe piața liberă.

Emil Boc a precizat că o atenție deosebită este acordată educației copiilor de la Pata Rât.

„În al doilea rând, avem programele de integrare prin educație și punerea la dispoziție a tot ce înseamnă, creșe, grădinițe, autobuze școlare, masă caldă pentru că numai prin educație copiii o vor duce mai bine decât părinții lor. Numai prin educație problema va putea fi rezolvată pe termen lung. A treia strategie vizează integrarea, nu izolarea. Toate aceste politici le facem prin a crea cadrul de integrare în comunitatea noastră. Prin aceste modalități-locuire, educație și integrare, putem să rezolvăm și problema socială și să oprim extinderea ei”, a spus Emil Boc.

Primarul a explicat că problema dimensiunii sociale la Pata Rât a fost creată în anii 2000 când situația a fost scăpată de sub control. „Și astăzi noi, de la Cluj, dacă nu ne-am interesa să gospodărim orașul, vă asigur că veți avea în cinci colțuri cinci borne sociale. Dar astăzi avem o viziune mult mai așezată la vremurile în care trăim iar celor fără adăpost le oferim condiții decente pentru a avea acces la hrană și igienă.

Orașele sunt atractive din toate punctele de vedere și avem și probleme mai complicate legate de droguri, infracționalitate, violențe și probleme sociale”, a explicat Emil Boc.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut