Percheziții domiciliare, (și) la Cluj, la persoane implicate în trafic de migranți și trafic de droguri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Biroul Teritorial Arad, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad și polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timișoara și Oradea, efectuează, miercuri, 18 mai, un număr de 37 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș Severin în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de migranți și traficul de droguri de risc și de mare risc.

„În fapt s-a reținut că, în luna august 2021, pe raza județului Timiș, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din 41 de membri, care a acționat până în prezent în zona de vest a României cu scopul de a săvârși infracțiunea de trafic de migranți. Astfel, membrii grupului infracțional au racolat migranți proveniți din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia și Bulgaria, și care se adăposteau pe raza județului Timiș, în special în municipiul Timișoara, în așteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria. Migranții erau preluați de către membrii grupului infracțional organizat din Timișoara și transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, pe raza județului Arad. Ulterior, aceștia erau călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinația finală a migranților fiind Austria și Germania. Activitățile infracționale au fost realizate de către membrii grupului infracțional organizat în scopul obținerii unor beneficii materiale importante” – informează Poliția de Frontieră Română.

Aceeași sursă menționează că, în perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului infracțional organizat au deținut și vândut, fără drept, droguri de mare risc (cocaină, în schimbul unei sume de 100 euro pentru un gram și amfetamină, în schimbul unei sume de 150-180 lei pentru un gram) și droguri de risc (canabis, în schimbul unei sume de 50 de lei pentru un gram), consumatorilor de pe raza județelor Arad, Timiș și Caraș Severin.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad vor fi conduse, în vederea audierii, 44 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul SCCO Arad, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, Sectorul Poliției de Frontieră Deta, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, BCCO Timișoara, BCCO Cluj, BCCO Iași, SCCO Caraș Severin și Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara, Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad și Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș Severin. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut