Pandemia a sporit spectaculos încasările în sectorul serviciilor informatice

Pandemia a avut, pradoxal, și efecte benefice, unul dintre acestea fiind accelerarea informatizării activității în diverse sectoare economice, ceea ce a dus și la creșterea afacerilor din sectorul serviciilor informatice şi în tehnologia informaţiei.

In perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 17,3% faţă de perioada similară din 2020, cea mai spectaculoasă majorare fiind consemnată la serviciile informatice şi în tehnologia informaţiei.

Majorarea de ansamblu din acest sector a avut loc pe fondul creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (cu peste 27%), transporturi (cu 19,5%), producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (cu aproape 16%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (cu peste15%) şi comunicaţii (cu 5,6%).
Datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică arată că, în ultima llună a intervalului menționat, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor

a crescut, pe ansamblu, cu aproape 17% față de luna noiembrie. Majorarea s-a datorat creşterilor consemnate în activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (cu 35,5%), transporturi (cu 18%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (cu peste 13%) şi în comunicaţii (ccu peste 8%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 3,6%.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut