O nouă ediţie a Concursului de Dramaturgie Românească

„Ce mai scrie românul?” – e întrebarea pe care şi-o pune juriul celei de-a IV-a ediţii a Concursului de Dramaturgie Românească – parte integrantă a Festivalului Dramaturgiei Româneşti, care în  3 – 11 octombrie 2009 va ajunge la a XV-a ediţie.

În calitate de organizator al festivalului, Teatrul Naţional Timişoara a lansat acest semnal pentru toţi dramaturgii de limbă română, debutanţi sau consacraţi, care trăiesc în România sau diaspora.

Ediţia din acest an a Concursului de Dramaturgie Românească are ca obiectiv central selecţia şi promovarea unor piese de teatru inedite (care nu au mai fost montate sub nici o formă artistică). Nu există restricţii tematice. Piesele, tehnoredactate în format electronic, cu diacritice, vor fi trimise într-un plic cu specificarea „pentru Concursul Naţional de Dramaturgie Românească”, pe  adresa: Teatrul Naţional Timişoara, str. Mărăşeşti nr. 2, 300086 – Timişoara, România. În interiorul acestui plic va fi introdus un altul, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic (sigilat), care va conţine coordonatele autorilor, va fi deschis de juriu doar după desemnarea textelor cîştigătoare. Celui mai bun text i se va acorda Premiul „Eugene Ionesco”. Acesta va fi anunţat şi decernat în cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti 2009.

Ultima zi pentru înscrierea la concurs este 10 iunie 2009, data poştei. Detalii, pe site-ul Teatrului Naţional Timişoara.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie