Noi parcări pentru biciclete

Administrația locală clujeană a dat în folosință trei containere cu 150 de locuri pentru parcarea bicicletelor. Cele structuri securizate pentru parcarea bicicletelor se află în următoarele amplasamente: Mureșului 58-60 (50 locuri); Aurel Vlaicu 60 (50 locuri) și Parking Hașdeu (50 locuri).

Containerele sunt independente din punct de vedere energetic fiind dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori. Accesul în rastele se face cu carduri de proximitate.Valoarea investiției este de 574.223 lei.

Structurile pentru parcarea bicicletelor sunt dotate cu: cameră de supraveghere video; echipamente de stocare a imaginilor video ; corpuri de iluminat led cu senzori crepusculari; yala electromagnetică; cititor carduri de proximitate.

Locurile de parcare sunt alocate în conformitate cu HCL 412/2020 cu modificările și completarile ulterioare, tariful anual fiind 53 lei. „Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea anunță că are în vedere astfel de soluții și pentru alte zone din oraș.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut