Noi fonduri din PNRR pentru mai multe localități clujene

Un corp al Spitalului orășenesc din Huedin va fi reabilitat cu fonduri europene prin PNRR, investiția ridicându-se la 16.962.696 de lei. De asemenea,, mai multe școli din județ vor beneficia de finanțare europeană pentru eficientizarea energetică a clădirilor în care își desfășoară activitatea. 

Totodată, Ministerul Dezvoltării finanțează alte 18 noi investiții, în 13 de localități din județul Cluj, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectele au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componenta C10 – Fondul Local din PNRR.

Proiectele vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice (medicale, sociale, culturale, de învățământ, administrative), implementarea unor sisteme de management al traficului, dezvoltarea infrastructurii TIC prin sisteme inteligente de management local, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea unor mijloace de transport electrice și a unor puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Localitățile clujene cu care Ministerul Dezvoltării a semnat noi contracte sunt: Baciu, Căianu, Cămărașu, Ciucea, Florești, Gilău, Luna, Moldovenești, Negreni, Palatca, Poieni, Recea Cristur și Huedin.

Comuna Baciu va primi fonduri pentru creșterea eficienței energetice în clădirea căminului cultural, Comuna Baciu, Căianu pentru reabilitarea energetică a căminului cultural, Cămărașu pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ la Școala Gimnazială Cămărașu iar Ciucea pentru reabilitarea sediului primăriei și a căminului cultural. De asemenea, comuna Florești va primi finanțare pentru reabilitarea moderată a clădirii administrative – sediu Poliție din comună, iar Gilău pentru reabilitarea școlii din Someșul Rece.

Huedinul va beneficia de fonduri pentru renovarea energetică a Corpului C1 a Spitalului orășenesc, Luna pentru reabilitarea a două cămine culturale, Moldovenești pentru creșterea eficienței energetice a Școlii generale din localitate, iar Negreni pentru reabilitarea energetică a unei grădinițe și a două școli. Dispensarul din comuna Palatca va fi de asemenea reabilitat energetic cu fonduri din PNRR, iar Primăria Poieni va investi pentru creșterea energetică a școlii din Bologa și a școlii din Tranișu.

O altă comună care va beneficia de fonduri PNRR este Recea Cristur, investiția vizând reabilitarea sediului primărie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut