Noi aparaturi și echipamente medicale achiziționate pentru Spitalul de Copii

Consiliul Județean Cluj a recepționat 76 de aparaturi și sisteme de echipamente de ultimă generație, care au fost deja livrate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, aflat în subordinea forului administrativ județean.

Conform celor anunțate, miercuri, de CJ Cluj, spitalului i-au fost livrate cinci paturi de terapie intensivă, un aparat de hemoleucogramă, un aparat de detectare markeri cardiaci și sepsis, 10 pulsoximetre portabile cu senzor, patru panouri plumbuite mobile pentru radioprotecție, cinci aspiratoare oro-traheale portabile și un sistem de monitorizare video a activității medicale cu 10 camere video. De asemeni, instituția spitalicească a primit patru cărucioare multifuncționale pentru uz medical general, opt seturi de atele vacuum și de imobilizare a membrelor, cinci cântare medicale, cinci scaune cu rotile, 13 trolere mobile pentru resuscitare, pansamente, medicație și materiale sanitare, 10 sisteme modulare de organizare și depozitare a soluțiilor perfuzabile și a materialelor sanitare, un troliu pentru stația de andocare, precum și trei frigidere de uz medical cu monitorizarea temperaturii.

Valoarea noilor dotări este de 1.112.489 lei, la care se adaugă TVA. Aparaturile și echipamentele au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut