Modernizarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gherla

Edilii municipiului Gherla se țin de cuvânt. Încă la sfârșitul anului trecut au promis că, după mai mult de 10 ani de așteptare, demarează lucrările de modernizare la Școala Gimnazială Nr.1 de pe strada Liviu Rebreanu.

După ce, în luna februarie, au fost începute lucrările la construire a unei săli de sport, zilele trecute s-a dat startul lucrărilor de mansardare a clădirii. Din această cauză, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1, care participau până acum la cursuri în sala de clasă, au fost anunțați că vor studia în alte locații.

În prima fază va avea loc decopertarea clădirii. Primele schele au fost montate, iar pentru siguranța copiilor și eliminarea oricărui pericol de accidentare, conducerea școlii a luat decizia mutării tuturor cursurilor în alte spații. Este vorba despre săli de clasă la Școala primară de pe strada Romană (4 clase) și la sediul Școlii de pe strada Dragoș Vodă (5 clase). Directorul prof. Liliana Pop spune că anterior, sălile de clasă au fost pregătite corespunzător. „La sediul de pe strada Romană s-a renovat tot, s-au turnat șape, s-a montat parchet, s-a zugrăvit. Pe strada Dragoș Vodă s-au amenajat sălile de curs pentru desfășurarea în bune condiții a lecțiilor. Semn bun pentru desfășurarea în condiții  bune a procesului de învățământ. Suntem un caz fericit, spre deosebire de alte școli aflate în aceeași situație, pentru că am avut spații disponibile, iar desfășurarea online a cursurilor pentru clasele din ciclul gimnazial ne-a permis să putem gestiona foarte bine situația”, a declarat prof. Liliana Pop.

În cursul săptămânii trecute s-au făcut mai multe transporturi de bănci spre noile locații, cu sprijinul angajaților de la  SC ADP SA  Gherla. „Copiii merită cele mai bune condiții pentru învățământ, iar noi ne străduim să le oferim aceasta. Le mulțumim părinților pentru înțelegere, s-a creat un oarecare disconfort prin mutarea claselor, dar lumea a înțeles că s-a procedat așa pentru ca în scurt timp, elevii să beneficieze de o școală modernă, dotată ca și pentru secolul nostru”, mai spune directorul școlii.

Termenul final de execuție a lucrării este 1 noiembrie 2021.

Școala Gimnazială Nr. 1 a fost construită în anii 60, iar de atunci, în afara obișnuitelor zugrăveli și igienizări din timpul vacanțelor de vară, nu s-a mai făcut nimic. A și sosit timpul să reînnoiască!

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut