Mediu înconjurător tot mai curat la Gherla

A sosit toamna, când și în gospodăriile populației se face curățenie generală. Edilii municipiului Gherla s-au gândit din timp la aceste realități ale sezonului în care ne găsim și au luat primele măsuri.

Administrația Domeniului Public Gherla informează locuitorii că, pentru o mai bună gospodărire și pentru păstrarea unui mediu înconjurător curat, sunt obligați să respecte prevederile legale în vigoare privind regimul deșeurilor. Astfel, este obligatorie selectarea deșeurilor pe minim patru fracții: deșeuri plastic/ metal, deșeuri hârtie/ carton, deșeuri sticlă, deșeuri menajere/ amestecate. Pentru aceste categorii de deșeuri, ADP Gherla SA a amplasat containere destinate fiecărei categorii de deșeuri, la toate punctele de colectare: container culoare galbenă pentru deșeurile din plastic/ metal, container culoare verde destinat deșeurilor de sticlă, container albastru pentru deșeurile de hârtie/ carton și containere de culoare negru sau gri, destinate deșeurilor menajere amestecate. Este strict interzisă depozitarea la punctele de colectare sau în orice alt loc aparținând domeniului public a următoarelor categorii de deșeuri: deșeuri din construcții provenite din amenajări/ renovări interioare/ exterioare (moloz, polistiren, gipscarton, gresie, faianță etc.); piese de mobilier (saltele, paturi, dulapuri, chiuvete, vas wc etc.); electrocasnice de orice fel; deșeuri vegetale; cauciucuri. Pentru aceste categorii de deșeuri, cei vizați au obligația de a se adresa operatorului de salubritate zonal, în cazul de față ADP Gherla SA, zilnic, de luni până vineri, între orele 08:00-15:00.Nerespectarea prevederilor legale în vigoare se sancționează conform legii.

ADP face apel la cetățeni să sesizeze orice aspecte privitoare la depozitarea ilegală, neconformă a deșeurilor. Până în noiembrie 2021, în fiecare zi de vineri, între orele 7:00-14:00, se vor ridica de la populație resturile vegetale și/ sau crengi rezultate din curățarea spațiilor verzi aparținând gospodăriilor individuale, cu condiția ca acestea să fie separate (iarbă separat, crengi separat). Nu vor fi ridicate în niciun caz deșeurile menajere amestecate cu deșeuri vegetale, moloz. Fiecare are obligația sortării deșeurilor generate înainte de a le preda operatorului zonal de salubritate. ADP mai anunță că, pentru a veni în sprijinul populației, efectuează colectarea selectivă a gunoiului menajer de două ori pe lună, în a doua săptămână și ultima săptămână din lună, începând cu ora 7:00 dimineața.

Sunt măsuri binevenite pentru menținerea curățeniei și ordinii pe străzile și în cartierele orașului, din proiectele edililor nelipsind acțiunile de bună gospodărire și înfrumusețare a municipiului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut