Măsura luată de Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca în contextul revenirii în forță a COVID-ului

În contextul revenirii virusului COVID și a creșterii ratei de infectare, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va înființa Compartimentul Primiri Urgențe de Specialitate. Urmare a acestei decizii, pacienții spitalului nu vor mai trebui redirecționați spre Unitățile de Primire a Urgențelor ale altor spitale

Unitatea medicală clujeană a obținut deja avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea Compartimentului Primiri Urgențe de Specialitate.

Necesitatea înființării unei astfel de structuri este justificată, în principal, de numărul mare de pacienți, în medie între 80 și 100 de persoane pe zi, care se prezintă în mod spontan la Camera de Gardă cu diverse boli infecțioase, fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie și care necesită consultații medicale în regim de urgență și triaj epidemiologic. O mare parte dintre acești pacienți au nevoie, pe lângă consultația de specialitate, de investigații de laborator și/sau de radiologie, motiv pentru care, în prezent, sunt redirecționați spre Unitățile ori Compartimentele de Primire a Urgențelor ale altor spitale, pentru efectuarea examinărilor în regim de urgență.

 

„Dorim să le oferim, în cel mai scurt timp posibil, celor care au nevoie, servicii medicale de înaltă calitate, adaptate nevoilor și solicitărilor pacienților. Este important pentru noi să ne asigurăm că cetățenii nu vor mai pierde timp cu tot felul de documente, sau nu vor mai fi puși în situația de a sta pe holuri ori să se deplaseze între diferite spitale, simplificând accesul la servicii medicale complete, a anunțat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj,

 

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este structurat pe două activități principale ale sistemului de sănătate, și anume: activitate spitalicească și activitate ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde anual se realizează cca. 7.000 de cazuri de spitalizare continuă și aprox. 15.000 de cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecțioase. De asemenea, Ambulatoriul Integrat al unității sanitare, situat pe str. Moților, nr. 19, este cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din țară, având o structură organizatorică ce cuprinde 24 de specialități clinice medicale pentru adulți, 11 specialități clinice medicale pentru copii și cinci laboratoare medicale.

 

La nivelul județului Cluj rata de infectare cu Covid-19 este de 1,01 iar la Cluj-Napoca de 1,25 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare este la Mociu-2,20, Căpușu Mare-2,02 și la Săcuieu-2,13.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut