Marius Balo, în greva foamei pentru salvarea Alinei Apostol

Marius Balo, clujeanul întemnițat timp de opt ani în China comunistă, a intrat din data de 1 aprilie 2024 în greva foamei pentru a sensibiliza autoritățile române vizavi de situația Alinei Apostol, o românca de 34 de ani, întemnițată în China din anul 2017.

Alina Irina Apostol avea 28 de ani când a fost arestată în provincia Fujian din estul Chinei în data de 21 decembrie 2017 fiind acuzată de fraudă cu cardul de credit. Tânăra este absolventă a Facultății de Litere și era traducătoare într-o firmă condusă de trei persoane: un cetățean chinez, un român și un turc. Românca de 33 de ani se află într-o situație disperată și autoritățile române nu se implică cu adevărat în procesul de recuperare, după cum spune Marius Balo: „În anul 2019, Alina a cerut transferul într-un penitenciar din România pentru a își ispăși aici restul de pedeapsă. În urmă cu un an de zile, Curtea de Apel București a dispus transferarea Alinei în România și emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii. De atunci Ministerul Justiției de la București, responsabil cu procesul de transfer, invocă doar scuze și motive pentru a nu o aduce acasă.

Marius Balo atrage atenția asupra faptului că Alina Apostol trăiește în condiții greu de imaginat și că nimeni nu se implică pentru aducerea ei în țară „Între timp ea moare de foame acolo, torturată și muncită în fiecare zi până la epuizare. Știu condițiile pentru că le-am îndurat și eu timp de opt ani. Doresc să o ajut însă sunt singur în demersul meu, din păcate nu există implicare nici măcar din partea propriilor ei părinți.

Problema, spune Balo, nu este la chinezi, care doresc să o trimită acasă pentru a scapă de imaginea negativă , ci la noi. „Nu există voință, nu există o voce puternică în întreg guvernul și parlamentul României. Acum, deținătoarea portofoliului la justiție, d-na Alina Gorghiu, este în plină campanie electorală. Nu are timp pentru Alina Apostol, care din adâncul temniței chinezești, un sac de oase fără dinți în gură, nu are cum să o voteze.”, a mai spus Marius Balo. Clujeanul a mai afirmat că vrea ca statul să își facă datoria.


Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut