„Lumină”, dăruită (și) Liceului pentru Deficienți de Vedere Cluj

Liceul pentru Deficienți de Vedere Cluj este una dintre cele cinci instituții care vor primi, în total, peste 600.000 kWh de energie donată de E.ON cu ajutorul românilor, în campania „Dăruiește Lumină”.

Compania a suplimentat cu peste 100.000 kWh cantitatea inițială, pentru a răsplăti efortul fiecăruia din cei peste 12.000 de români care au apreciat, comentat sau distribuit podcasturile „Dăruiește Lumină”. Totodată, în cadrul colaborării cu Europa FM, E.ON a anunțat că va asigura, o jumătate de an, plata facturilor la energie pentru cinci familii nevoiașe.

„Românii au fost impresionați de poveștile instituțiilor prezentate în cele cinci episoade ale podcastului „Dăruiește Lumină” și, într-un timp record, au distribuit energia donată de E.ON Energie România. În perioada 6-17 aprilie, aproximativ 12.000 români au apreciat, comentat sau distribuit poveștile emoționante de pe pagina @Dăruiește Lumină, fiecare astfel de gest însemnând 50 kWh pentru instituția aleasă. Iar pentru că entuziasmul și dorința românilor de a face bine au depășit așteptările, E.ON a suplimentat la peste 600.000 kWh cantitatea de energie donată, cu o cincime mai mult decât cea anunțată inițial” – precizează reprezentanții companiei.

În funcție de opțiuni, cantitățile de energie vor ajunge la fiecare din cele cinci instituții beneficiare, urmând să fie scăzute din facturile de energie electrică sau gaze naturale ale acestora. Este vorba de: Institutul Inimii din Tg. Mureș (unde, în ultimii 25 de ani, au fost efectuate 52 de transplanturi cardiace și peste 5.000 de intervenții pe cord deschis, dintre care 4.000 la copii); Casa de Copii „Sf. Iosif” din Odorheiul Secuiesc (unde trăiesc 170 de copii orfani sau cu o situație materială precară); Liceul pentru Deficienți de Vedere Cluj (primul liceu de profil din România, înființat în anul 1900, unde elevi cu deficiențe din întreaga țară primesc sprijin educațional specializat); Căminul pentru Persoane Vârstnice „Inocențiu M. Klein” din Timișoara (locul în care sunt îngrijiți bunicii care, din diferite motive, nu au mai putut rămâne în mediul familial); Casa Share din Iași (un proiect prin care sunt construite case pentru copii fără părinți, pentru familii nevoiașe sau pentru tineri care au nevoie de ajutor).

Din anul 2015 și până în prezent, E.ON a oferit, prin intermediul acestei campanii, 2.350.000 kWh energie pentru 71 de instituții și peste 3.300 de familii nevoiașe.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut