Încă cinci școli clujene prinse în programul „Masă sănătoasă”

Alte cinci unități școlare din județul Cluj au fost incluse în Programul Naţional „Masă sănătoasă” după ce în luna februarie nu mai puțin de 50 de școli clujene au fost prinse în acest proiect.

Guvernul a aprobat, marţi, suplimentarea cu aproximativ 97 de milioane lei a finanţării programului naţional „Masă sănătoasă”, fondurile totale alocate în 2024 pentru susţinerea acestui program ajungând la 1,139 miliarde de lei.

Practic, prin această hotărâre, Executivul a suplimentat finanţarea Programului naţional ‘Masă sănătoasă’ cu aproximativ 97 de milioane lei, fondurile totale alocate în 2024 pentru susţinerea acestui program de combatere a abandonului şcolar ajungând la 1,139 miliarde de lei”.

Școlile clujene incluse în program ca urmare a hotărârii Executivului de marți sunt: Școala Gimnazială nr. 1 Gherla cu 697 de elevi, Școala Gimnazială Cătina cu 134 de elevi, Școala Gimnazială Borșa cu 143 de elevi, Școala Profesională din Răscruci cu 276 de elevi și Școala Generală „Lia Manoliu” din Cornești cu 88 de elevi. În total la aceste cinci școli sunt înscriși 1338 de elevi.

În luna februarie, executivul a aprobat includerea în programul naţional „Masă sănătoasă” derulat de Ministerul Educației a 50 de școli clujene.

Școala Gimnazială „Emil Isac” din Cluj-Napoca, Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Beliș, Liceul Teoretic „Gelui Voievod” din Gilău, Colegiul tehnologic „Vlădeasa” din Huedin, Școala Gimnazială „Pelaghia Roșu” din Mărișel, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Chiuiești, Școala Gimnazială Ciurila, Școala Gimnazială Valea Ierii, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Viișoara, Școala Gimnazială Așchileu Mare, Școala Gimnazială Luna, Școala Gimnazială Cojocna, Școala Gimnazială Platca, Școala Gimnazială „Liviu Dan” Mociu, Școala Gimnazială Căianu, Liceul Tehnologic „Someș” Dej, Școala Gimnazială Vad, Școala Gimnazială Panticeu, Școala Gimnazială Ceanu Mare, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Țaga, Școala Gimnazială Geaca, Școala Gimnazială Iclod, Școala Gimnazială Aluniș, Școala Gimnazială Călărași, Școala Gimnazială Agireșu Fabrici, Școala Gimnazială „Simion Balint” Săndulești, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Baciu, Școala Gimnazială „Tamaș Gyula” Mera, Școala Gimnazială Cămărașu, Școala Gimnazială Nireș- comuna Mica, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Feleacu, Școala Gimnazială Negreni, Școala Gimnazială Poieni, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Ciucea, Colegiul Tehnic Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, Școala Gimnazială Bonțida, Școala Gimnazială Săvădisla, Școala Gimnazială Finișel-Hășdate-comuna Săvădisla, Școala Gimnazială Săcuieu, Școala Gimnazială „Ioan Bujor” Petreștii de Jos, Școala Gimnazială „Traian Dârjan” din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Călățele, Școala Gimnazială Frata, Școala Gimnazială Sânpaul, Școala Gimnazială Măguri Răcătău și Școala Gimnazială Vultureni.

Programul vizează preşcolarii şi elevii implicaţi în activităţile didactice, aceștia beneficiind zilnic, gratuit, de un suport alimentar sub formă de masă caldă sau de un pachet alimentar, în cazul în care nu este posibilă furnizarea mesei calde. Valoarea acestui sprijin este limitată la 15 lei/beneficiar pe zi, incluzând taxa pe valoarea adăugată.

Elevii şi preşcolarii vor primi acest suport alimentar, după caz, astfel:

a) „masă caldă, preparată în regim propriu, pentru preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ în care există cantină cu avize de funcţionare, înregistrată sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, şi spaţiu adecvat de servire a mesei;

b) masă caldă, în regim catering, pentru preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, hrana putând fi servită în sala de clasă sau într-un alt spaţiu amenajat în acest scop.

c) pachet alimentar, în situaţia în care nu există posibilitatea asigurării mesei calde în regim propriu sau de catering.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut