Lucrările la drumul județean 161J Roșieni – Geaca au intrat într-o nouă etapă

Lucrările de întreținere recent demarate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul județean 161J Roșieni – Geaca au intrat într-o nouă etapă, respectiv cea de așternere a stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare așternerii covorului asfaltic.

Este vizat, astfel, un sector de drum în lungime de 2,8 kilometri, de la km 4+300 la km 7+100, sector ce va fi integral asfaltat. În prealabil, au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, înlocuirea și prelungirea unor podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului, realizarea fundației din blocaj de piatră brută și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurări frontului de lucru. Pentru completa finalizare a lucrărilor urmează a fi executate în perioada imediat următoare o serie de operațiuni constând în refacerea timpanelor la podețe și a camerelor de cădere, realizarea de acostamente și montarea de parapeți metalici în zonele unde se impune acest lucru, precum și așternerea de covor asfaltic. Reamintim faptul că, în cursul anului trecut, tot pe drumul județean 161J a fost asfaltat sectorul de drum situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 4+300, mai exact de la joncțiunea cu drumul național DN 16 și până în Roșieni, inclusiv pe raza localității, astfel că, la finalul lucrărilor, acest drum județean va fi integral asfaltat. Zilele trecute, Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere și pe drumul județean 103J, unul dintre drumurile clujene de mare interes turistic, respectiv tronsonul situat între joncțiunea cu drumul județean 103H și Cabana Vlădeasa. Vă reamintim că Consiliul Județean a acționat în primul semestru al anului 2021, pe 20 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de peste 178 de kilometri.

În ceea ce privește investițiile de reabilitare și modernizare, în primele șase luni ale acestui an au demarat și se află în desfășurare lucrări pe șapte drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de 85,17 kilometri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut