Lucrările din fața Teatrului Național, finalizate până la începutul lunii decembrie

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunță că lucrările din fața Teatrului Național vor fi finalizate până la începutul lunii viitoare. În prezent mai este de pus gazonul în zonele aferente.

„Parcul „Ștefan cel Mare” se află în proces de modernizare, iar lucrările se apropie de finalizare. Proiectul constă în realizarea unui cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber într-un spațiu public de calitate. Totodată, noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional.

Proiectul include plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene. Se instalează de asemenea un sistem de irigații automatizat”, a spus primarul.

În ce privește detaliile tehnice ale proiectului, acestea vizează modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și instalarea de mobilier urban modern (bănci, cuburi, coșuri de gunoi ș.a.); realizare accese pietonale și pentru biciclete interconectate; loc de joacă pentru copii; construcția de fântâni arteziene, rastel pentru biciclete cu dale înierbate; stație pentru încărcarea mașinilor electrice; amplasare corpuri de iluminat cu proiectoare, punct gospodăresc îngropat; toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut