La ONCOS, Ziua produselor agroalimentare românești devine o permanență

Cunoscut ca cel mai mare producător de carne de pui din județele Cluj, Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Mureș și Maramureș, Grupul ONCOS crește milioane de pui în cele cinci ferme ale sale, abatorizează, tranșează și trimite, zilnic, importante sortimente de carne proaspătă pentru cele 70 de magazine ale societății și alte unități ce comercializează sau valorifică, prin preparare, importante sortimente de carne de pui.

Un alt sector modern și puternic al grupului este panificația, de aici magazinele, unitățile de alimentație publică, cantinele și alți consumatori se aprovizionează zilnic cu cel puțin 12 sortimente de pâine obținută, în principal, din grâu produs în fermele agricole ale României.

De Ziua națională a produselor agroalimentare românești, stabilită prin Legea nr, 168/2017, Grupul ONCOS a întreprins importante măsuri de promovare a produselor de sorginte indigenă în toate magazinele sale din județul Cluj și cele din județele limitrofe, începând cu prioritizarea așezării vizibile a acestora pe rafturi, organizarea unor standuri expoziționale cu produsele alimentare provenite din zona Transilvaniei și din țară.

De asemenea, profitând de sezonul recoltării din fermele agricole de legume, rădăcinoase și fructe, a crescut volumul aprovizionării cu produse proaspete care se găsesc din belșug în cele 70 de unități bine igienizate și cu un personal capabil să asigure o deservire exemplară pe întregul program al zilei și al săptămânii.

Remarcabilă este inițiativa conducerii Grupului ONCOS de a recomanda personalului din sectorul comercial de a se îmbrăca în costume naționale în această perioadă, să asigure expozițiilor un decor cu ștergare artizanale, drapele și eșarfe tricolore, și unde este posibil să se utilizeze coșurile din nuiele și alte obiecte realizate de meșteri artizani.

Pe toată durata pregătitoare evenimentului, ne-a mărturisit Ing. Vasile Onaca, președintele Consiliului de Administrație al Grupului ONCOS, s-au dispus oferte speciale pentru un număr de produse. Între acestea amintim: piept de pui file, pulpe pui întregi cu spate, aripi pui, pâine țărănească, jumări de porc, slănină afumată, brânză de burduf, caș de vacă și telemea de vacă. Oferta durează șase zile, în limita stocurilor disponibile. De fapt la ONCOS ofertele se repetă de mai multe ori pe an, cum nu lipsesc nici sponsorizările cu carne de pui și pâine oferite cu generozitate unor asociații, spitale, persoane nevoiașe etc.

În final trebuie să amintesc și faptul că am vizitat marele și frumosul magazin ONCOS din Piața Gării, unde nu exagerez dacă spun că poate fi o unitate școală prin sectorizare și frumusețea aranjamentului expozițional permanent și diversitatea produselor românești oferite spre gustare celor veniți să-și facă cumpărăturile din această unitate etalon a grupului.

Dumitru VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut