Iranul a avertizat despre o posibilă „acţiune preventivă” împotriva Israelului

Iranul a avertizat luni despre o posibilă „acţiune preventivă” împotriva Israelului „în următoarele ore”, în timp ce armata israeliană se pregăteşte să lanseze o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, informează AFP.

Teheranul a avertizat în mod repetat că o invazie la sol a Fâşiei Gaza ar genera un răspuns pe alte fronturi, stârnind temeri în legătură cu o conflagraţie regională.

„Posibilitatea unei acţiuni preventive a axei rezistenţei este aşteptată în următoarele ore”, a declarat ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian pentru televiziunea de stat, făcând referire la întâlnirea sa cu liderul Hezbollah Hassan Nasrallah, sâmbătă.

Luni, Amir-Abdollahian a afirmat că această „axă a rezistenţei”, denumire informală pentru state şi organizaţii inamice Israelului, nu va permite statului evreu „să facă ceea ce vrea în Gaza”.

Tot luni, preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat că timpul se scurge pentru a ajunge la o soluţie politică şi a avertizat împotriva extinderii războiului dintre Israel şi Hamas spre alte fronturi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut