Historia Ecclesiastica: Creștinismul american și noile lui tendințe

Definit ca un spațiu al libertății și al întâlnirilor pașnice între diferitele religii ale lumii, America de astăzi se prezintă deopotrivă ca lumea tuturor celor care cred, la modul sincer și misionar, dar și a celor care nu cred. Pământul american s-a arătat extrem de primitor pentru credința creștină, care a găsit aici un teren fertil pentru toate confesiunile creștine, inclusiv pentru ortodoxie, care trăiește în Lumea nouă o foarte interesantă renaștere, fiind foarte atractivă pentru mulți în căutarea autenticului sens religios creștin.

O incursiune în lumea actuală a creștinismului, în spiritul creștinului american, dar mai ales în curentele și direcțiile în care acesta se mișcă ne va oferi părintele prof. univ. dr. Daniel Buda, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, deschizând, astfel, cea de-a doua parte din seria de conferințe Historia Ecclesiastica – direcții actuale de cercetare în istoriografia bisericească din acest an.

Conferința se va desfășura marți, 11 octombrie 2022, de la ora 19:00, în format online, pe platforma Zoom, cu link direct din pagina Facultății  de Teologie Ortodoxă din Cluj (ot.ubbcluj.ro), și este adresată tuturor celor interesați de subiect și de întâlnirea cu invitatul nostru.

Pr. prof. univ. dr. Gabriel GÂRDAN
Pr. lect. univ. dr. Bogdan IVANOV

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut