Grindeanu: Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat miercuri că va începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, fiind semnate contractele de finanţare pentru două proiecte în valoare de 43,6 milioane de euro.

„Am semnat astăzi contractele de finanţare pentru două proiecte importante care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare. Sunt două proiectele cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanţate prin FEDR) şi care trebuie să fie finalizate în 2023”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, primul proiect (7,6 milioane de euro) presupune dotarea aeroportului cu echipamente şi porţi pentru detecţia metalelor, echipament pentru detecţia urmelor de explozibili, echipament de scanare cu raze X şi sistem de examinare a persoanelor.

Totodată, al doilea proiect (36 milioane de euro) vizează achiziţionarea unor echipamente multifuncţionale pentru siguranţa activităţii aeroportuare, printre care echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă, turn mobil de iluminat cu led şi tocător pentru materiale vegetale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut