Finanțare masivă pentru Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT) a anunțat că primește o finanțare de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru sustinerea companiilor afectate de razboiul din Ucraina.

Conform BT, finantarea face parte dintr-un program al BERD de 2 miliarde de euro pentru sprijinirea țărilor și companiilor afectate direct și indirect de razboiul din Ucraina. Banca Transilvania afirmă din nou că este alături de cetățenii țării vecine încă de la începutul războiului și se implică prin susținerea acestora cu soluții financiare, oferte de angajare, donații si comunicare în ucraineană.

BERD afirmă că împrumutul se încadrează în cadrul de 2 miliarde de euro oferiți pentru rezilienţă şi mijloace de trai, care sprijină companiile şi ţările afectate direct sau indirect de războiul din Ucraina, iar economia românească a fost afectată negativ de efectele războiului, inclusiv de inflaţie. BERD mai precizează că împrumutul va respecta Directiva Uniunii Europene privind Rezoluţia şi Redresarea Bancară, ajutând Banca Transilvania să-şi atingă obiectivele de reglementare. Reamintim că BERD este unul dintre acționarii semnificativi ai Băncii Transilvania.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut