Factorii care au dus România în NATO

●Interviu cu Ioan Mircea Pașcu, ministru al Apărării în perioada în care țara noastră s-a pregătit și a aderat la cea mai importantă alianță politico-militară din lume●

România marchează în aceste zile douăzeci de ani de la depunerea, alături de alte şase state (Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Slovacia şi Slovenia),  la 29 martie 2004, la Washington, a instrumentului de ratificare a Protocolulului de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord.

Fostul ministrul al Apărării Naționale Ioan Mircea Pașcu a acordat un interviu ziarului Făclia în contextul aniversării a două decenii de apartenență a țării noastre la cea mai importantă alianță politico-militară din lume. Ioan Mircea Pașcu a contribuit atât la pregătirea aderării cât și la aderarea efectivă a României la NATO. El vorbește despre momentele complicate prin care s-a trecut pe parcursul procesului de aderare, factorii care au contribuit la acceptarea țării noastre în această organizației, dar și despre contribuția țării noastre la NATO.

 

Rep: Domnule Ioan Mircea Pașcu, ați fost unul dintre actorii care au pregătit aderarea României la cea mai importantă alianță politico-militară din lume-NATO. Care ar fi în opinia dumneavoastră factorii cei mai importanți care au determinat acceptarea țării noastre în această organizație?

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut