Emil Boc, întrevedere cu Excelența Sa Tamar Beruchashvili, Ambasadoarea Georgiei în România la Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a avut o întrevedere cu Excelența Sa dna Tamar Beruchashvili, Ambasadoarea Georgiei în România la Cluj-Napoca.

„Astăzi, (n.red vineri) în Sala de sticlă a Primăriei, am primit vizita E.S. doamna Tamar Beruchashvili, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Georgiei în România. Discuțiile au fost centrate pe relațiile bilaterale și cooperarea în diferite domenii, cu accent special pe componenta de educație și viziunea comună europeană.

Cluj-Napoca este un reper în România și la nivel internațional domeniul educației – universitățile clujene și resursa umană bine pregătită reprezintă unele dintre cele mai importante avantaje competitive ale Clujului; comunitatea noastră investește constant în dezvoltarea sistemului educațional, de la infrastructură la facilități pentru elevi și studenți.

Urmărim să creștem calitatea actului educațional și să utilizăm capacitatea de inovare a ecosistemului clujean pentru întâmpinarea provocărilor. Sprijinul european este esențial în acest context, iar Clujul este foarte bine conectat la rețelele internaționale și implicat în proiecte de impact cu finanțare europeană pentru educație.

Un alt exemplu de cooperare între comunitățile noastre este parteneriatul strategic dintre clustere georgiene și AgroTransilvania Cluster, în contextul implementării unui proiect cu finanțare europeană pentru creșterea competitivității regiunilor.

De asemenea, am discutat despre oportunitățile în direcția înfrățirii municipiului Cluj-Napoca cu un oraș din Georgia”, a spus Emil Boc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut