Elev clujean medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori

Nectarie Pașca, elev la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a obținut medalia de bronz la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022), desfășurată la Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava), în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie.

În cadrul competiției, concurenții au susținut două probe: o probă teoretică (de 4 ore) și o probă observațională, structurată, la rândul său, în alte trei subprobe: proba de Planetariu, proba hărții mute și proba de noapte (cu instrumente observaționale).

Cei 10 elevi olimpici din lotul țării noastre au obținut 10 medalii, dintre care 5 de aur, 3 de argint și două de bronz.

Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori a fost organizată (în colaborare) de Ministerul Educației (prin Inspectoratul Școlar Județean Suceava), Primăria Câmpulung Moldovenesc, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc și Societatea Științifică „Cygnus”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut