Edilii municipiului Gherla vor să achiziționeze parcometre

Gherla nu este un oraș mare, dar numărul mașinilor crește an de an. Lipsa locurilor de parcare se face simțită și în localitatea de pe Someș, unde acest aspect devine deja o problemă, ca și în marile metropole. La orele amiezii, în zona centrală și pe străzile principale efectiv nu găsești un loc liber pe marginea drumului. Normal că există nemulțumiri în rândul posesorilor de autoturisme sau din partea celor care tranzitează orașul.

Edilii încearcă să reglementeze situația și fac primii pași pentru îmbunătățirea sistemului. Printre proiectele implementate de Primărie și supuse votului cetățenilor se află și achiziționarea de parcometre, mai ales pe locul special amenajat în centrul urbei, unde administrația locală vrea să facă ordine, Adevărul este că majoritatea celor care parchează acolo mașinile sunt angajații Primăriei, dar mai sunt șoferi care efectiv garează mijloacele de transport la locul de parcare din Piața Libertății. Tot acolo se opresc și autobuzele cursă, ca să nu mai vorbim de motocicliști. Deci, inițiativă valoroasă a Primăriei, care dorește să facă ordine prin achiziționarea de parcometre, așa cum se procedează la Cluj-Napoca, de exemplu.

În ultimii ani, pe raza municipiului Gherla au fost amenajate noi locuri de parcare pentru autoturisme pe strada Clujului, în Piața Gării, lângă Judecătorie și în fața cinematografului Pacea. Mai sunt societăți și firme care au înființat locuri de parcare, printre care amintim „Sortilemn”, de pe strada Clujului sau „Misi 99”, de pe strada Dejului, ultima firmă dispunând pese 70 de microbuze și autobuze.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut