Două comune clujene vor intra în Asociația Metropolitană de Transport Public

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare, două proiecte de hotărâre privind acceptarea a două comune în Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj (A.M.T.P.C.). Este vorba de Petreștii de Jos și Aiton.

Municipalitatea clujeană argumentează că printr-o adresă a Asociației Metropolitane de Transport Public formulată în cursul lunii martie, se solicită modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport al călătorilor în Asociația de dezvoltare intercomunitară Asociația Metropolitană de Transport Public, în sensul aderării comunei Petreștii de Jos la asociație. Astfel, se consideră că aderarea comunei Petreștii de Jos la AMTPC este oportună pentru dezvoltarea mobilității urbane sustenabile în zona metropolitană și va contribui la creșterea calității transportului public local, a accesabilității și atractivității acestuia pentru satisfacerea mobilității populației care să ducă la descurajarea utilizării autoturismelor personale și obținerea unei eficiențe energetice sporite în transportul local.

Aceleași argumente de oportunitate și necesitate sunt prezentate și în cazul comunei Aiton.

Zona metropolitană a fost creată în 2008 ca și răspuns la strategia guvernului de a dezvolta centre regionale de creștere economică.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut