Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, și-a prezentat raportul de activitate

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, și-a prezentat, joi, într-o conferință de presă, raportul de activitate și inițiativele avute de la preluarea mandatului până în prezent. Radu Moisin a avut 28 de propuneri legislative, a luat cuvântul de 11 ori, a avut 103 întrebări și interpelări și 16 declarații politice.

Parlamentarul liberal a avut în vedere, în activitatea sa, mai multe domenii și anume infrastructura și fondurile europene, administrația publică și ordinea publică, justiția, digitalizarea, sănătatea publică.

Astfel, în ceea ce privește primul domeniu, Radu Moisin a precizat că principala sa preocupare a fost infrastructura rutieră la nivel de autostradă. „Am făcut demersuri de monitorizare a lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești și la A10. De asemenea, am urmărit ca proiectele importante ale Clujului să fie incluse din punct de vedere al finanțărilor în PNRR și în Programul Operațional sectorial”, a spus deputatul.

Referitor la administrația publică și ordinea publică, Radu Moisin a fost preocupat de sistuația dotărilor la nivelul ISU Cluj, Poliție, Jandarmerie, Serviciul de Ambulanță. „Pentru bugetul din 2022 am solicitat să fie incluse sume pentru achiziționarea de ambulanțe noi pentru județul Cluj”, a mai declarat deputatul.

În domeniul justiției, Radu Moisin a cerut să fie urgentat sistemul electronic de monitorizare, astfel încât să se ajungă și în țara noastră la protecția reală a victimelor. El a mai explicat că persoanele care săvârșesc o infracțiune și nu plătesc amendă trebuie să presteze muncă în folosul comunității, însă acest lucru nu se prea întâmplă. Tocmai de aceea, parlamentarul își dorește ca nerespectarea sau sfidarea acestei hotărâri să devină infracțiune. De asemenea, deputatul a făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de specialiști în IT în mai multe sectoare ale justiției, pentru că „fără IT-iști nu ai cum să te lupți cu marea crimă organizată care își desfășoară mare parte a activității în mediul online”.

Radu Moisin a avut inițiative persoanale și în domeniul digitalizării, una din acestea fiind soluționarea proceselor contravenționale în mod exclusiv online, la cererea oricăreia dintre părți.

În domeniul sănătății, deputatul liberal a fost preocupat de modul în care s-a gestionat pandemia și a atras atenția, prin intervenții, că numărul de teste a scăzut în plin val trei.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut